lördag 23 augusti 2008

Reinfeldt hör pipande

Statsminister Fredrik Reinfeldt var ute och letade svamp ute i Ågestaskogarna på lördagseftermiddagen. Då han kom hem på kvällen och höll på att natta dottern hörde han ett obestämbart pipande ljud.

- Det första jag kollade var mobilen. Om batteriet höll på att ta slut, men det var nästan fulladdat, säger statsministern till TT.
- Pipet återkom med ungefär fem minuters intervall och jag försökte utan framgång pejla in varifrån det kom. Till sist bad jag dottern stå helt stilla i ena änden av lägenheten medan jag själv 'signalspanade' i den andra. Efter några minuter hade vi inte hört nåt pip och orkade inte stå och lyssna längre så vi gick igenom all elektronisk utrustning som finns hemma. Det är definitivt något elektroniskt, så mycket är säkert. Som ett typiskt tamaguchi-pipande. Men varken min eller dotterns tamaguchi pep, de var båda mätta, glada och fulla med kärlek. Det ser man på displayen som visar stora hjärtan som strömmar fram.

Reinfeldt vädjar nu till allmänheten om hjälp.
- Är det någon som har en ledtråd till vad det kan vara som piper - ta kontakt med Regeringskansliet.

Brynolf Wendt kommenterar amerikanska presidentvalet

Fd programledaren för "Efterlyst", pensionärspolitikern mm Brynolf Wendt fick frågan om vilken av kandidaterna han ser som USA:s president efter höstens val.

- Nu när Eisenhower offentliggjort det vi alla redan visste, att Dick Nixon blir hans 'running mate' (vicepresidentkandidat, reds anm.) står det ganska klart att det blir han som huserar i Vita Huset efter valet. Jag tror dessutom hellre på Nixon, när han hävdar att kampanjbidraget på 18000$ inte gick ner i egen ficka, än på illvilliga anti-amerikanska journalister som hävdar motsatsen. Vissa av dom där borde spärras in och pryglas!