torsdag 25 september 2008

Rättelse från TT

Tidningarnas Telegrambyrå, TT skickade idag ut en rättelse angående nyheten om apan som slet itu en dvärg:
"Vi beklagar de fruktansvärda konsekvenser detta kan ha fått hos framför allt djurvänner, men det var faktiskt en galen förrymd dvärg som slet itu en apa. Och inget annat." säger man i ett telegram.

tisdag 23 september 2008

Galen apa slet itu dvärg

Grebbestad (TT)
En galen förrymd apa slet sönder en liten dvärg.
- Det var fruktansvärt, säger ett ögonvittne till TT.

måndag 22 september 2008

Öronljus blev räddningen

Från kolonilstugan rapporteras att Killen haft svårt att höra vad folk säger till honom. Eller åt honom "trampa inte i hundbajset", "du har glömt knäppa gylfen" etc. Detta medförde naturligtvis en massa obehag för Killen, som upptäckte att det berodde på en fet vaxpropp i vänster öra.
Efter ett tips inhandlade han då sk öronljus.

- Det ser ju ut som värsta pundarverktygen, lär han ha sagt till expediten i new-ageaffären "EaRCaNdy" på Södermalm.
Det må så vara, men efter att ha använt två ljus på örat slipper han nu dra in hundskit i stugan.
Öronljus fungerar så, att man stoppar in den smala änden på ljuset i örat, tänder i andra änden varpå det skapas ett vaakuumsug i ljuset och i hörselgången då lågan suger upp syret. Ett aluminiumfat skyddar ansiktet mot droppande het vax. Med suget följer vaxproppen och andra föroreningar. Dessa samlas upp inne i ljuset. Hela behandlingen tar cirka tio minuter.
Killen har nu kommit på ett sätt att slå mynt av sitt öronvax: samla tillräckligt mycket för att stöpa fina gula vaxljus som han ska sälja på julmarknader runt om i stan. Ja se folk.